Doorgaan naar hoofdcontent

KoerierDirect een koerier met meer als 40k aan volgers op Instagram

De meeste bedrijven hebben een Instagram pagina maar er is er een van een logistieke dienstverlener die opvalt en dat is KoerierDirect ! Maar wat is hun geheim?


10 Tips om je Instagram account te laten groeien !

Meer volgers op Instagram, hoe doe je dat?
Je bent enthousiast van start gegaan met Instagram maar je hebt nog geen volgers? Je post leuke foto’s en video’s maar je merkt dat ze nauwelijks worden bekeken? 

Geef de moed niet op want alle begin is moeilijk. Instagram is het snelst groeiende sociale netwerk van dit moment en een erg leuk kanaal om je bedrijf mee op de kaart te zetten. 

We hebben zo’n honderd snel groeiende Instagram accounts bekeken en de door hun strategieën voor jou op een rij gezet. In dit blog verklapt Patrick Armstorff van KoerierDirect zijn geheimen om je Instagram te laten groeien.


Tip 1: Zet je Instagram account om naar een zakelijk profiel

Met een zakelijk Instagramprofiel beschik je over een aantal handige voordelen. Zo is het voor klanten gemakkelijker om contact met bedrijf op te nemen. Ook krijg je meer inzicht door handige statistieken over het aantal volgers, betrokkenheid en weergaven. Ook is het mogelijk bericht extra te promoten met advertenties.

Tip 2: Like foto’s van je doelgroep

Begin met het het liken van (veel) foto’s van je doelgroep. Stel dat jij je richt op aannemers of bouwbedrijven, zoek dan op hashtags als #bouw #bouwen #renovatie etc. Hier vind je snel een overzicht van populaire en recente posts van bouwbedrijven. Begin met het liken van foto’s. De meeste accounts krijgen niet zoveel likes op hun foto’s. Daardoor krijg je al snel de aandacht en worden jouw foto’s ook geliked.

Tip 3: plaats comments 

Als een foto veel likes heeft, is alleen een like misschien niet voldoende. Geef dan een leuke reactie op de foto. Reacties als ‘nice’, ‘leuk’ of ‘tof’ gaan niet werken. Hoe meer moeite erin stopt een persoonlijke reactie te geven hoe beter.

Tip 4: Begin met regelmatig posten van foto’s

Af en toe een foto delen gaat niet werken. Het is best veel werk, maar probeer eens 30 dagen achter elkaar een foto of video te posten. Als je in een flow zit, heb je soms zomaar 10 afwisselende posts bedacht. Dus werk vooruit! Of werk met een contentkalender en maak een overzicht van je ideeën. Als je elke dag gaat posten, merk je dat je account beetje bij beetje groeit.

Tip 5: Ga je doelgroep volgen

Deze tactiek lijkt een beetje spammy, maar is super effectief: het volgen van de Instagram accounts van je doelgroep. Hoe het werkt? Als jij een account gaat volgen, krijgt de eigenaar van dat account een melding. In de meeste gevallen wordt je daarna ook terug gevolgd. Er zijn zelfs Apps voor om dit voor je te automatiseren, maar dat is wel minder persoonlijk en sympathiek.

Als je deze tactiek wilt gebruiken, volg de volgende stappen:

Vind andere accounts in jouw bedrijfstak met een groot aantal volgers;
Bekijk hun volgers en volg alleen die accounts die waardevol voor jou kunnen zijn;
Vergroot de kans dat deze accounts je terug volgen door te reageren op hun foto’s;
Kijk dan een week wie je je niet terug volgt en ontvolg deze accounts.
Veel mensen vinden deze tactiek super irritant, maar eerlijk is eerlijk: het werkt wel! Let er wel op dat je maar maximaal 60 accounts per uur kunt gaan volgen en in totaal 7500 accounts.

Veel mensen vinden deze tactiek super irritant, maar eerlijk is eerlijk: het werkt wel! Let er wel op dat je maar maximaal 60 accounts per uur kunt gaan volgen en in totaal 7500 accounts.

Tip 6: Share 4 Share (S4S)

Met deze tactiek ga je op zoek naar mensen die actief zijn in dezelfde doelgroep. Je biedt ze aan een foto van hen te sharen in ruil voor een share terug. Vandaar ‘share-4-share’. Als je deze tactiek gebruikt met mensen die niet direct concurrenten zijn maar wel dezelfde doelgroep bedienen, is het een win-win voor allebei.

Als je een bericht wilt delen, kan dit niet via een ingebouwde functie zoals bij Facebook of op Linkedin. Hoe dit wel kan? Maak hiervoor een schermafbeelding, resize deze en post de foto vervolgens via je eigen account. Door het account te taggen (type @ gevolgd de naam van het account) verwijs je door naar de maker van de foto.

Tip 7: Maak uitbundig gebruik van hashtags

Hashtags zijn een handige manier om meer bereik te verkrijgen voor je foto’s. Vind voor meer bereik de relevante hashtags voor jouw bericht. Per bericht kan je maximaal 30 hashtags gebruiken. Zeker in het begin raad ik aan deze allemaal in te zetten. 

Tip 8: Zorg voor een hogere betrokkenheid
Betrokkenheid, oftewel ‘engagement’, zorgt voor een hoger bereik van je posts. 

Als er meer mensen je foto liken of erop reageren, stijgt het bereik gigantisch. Dé manier om de engagement te verbeteren is om zelf ook veel te liken en te reageren op posts van je volgers. Als zij dan een post van jou zien, is de kans dat ze jouw foto liken of hierop reageren vele malen groter. Geven en nemen als het ware, maar dan op Instagram.

Tip 9: Maak handig gebruik van (micro) influencers

Instagram beschikt over een ruim arsenaal aan micro influencers. Instagrammers die in hun eigen niche een eigen, vaak actieve fanbase hebben opgebouwd. Als hun doelgroep ook aantrekkelijk is voor jouw bedrijf, kun je hen vragen een shout-out te doen naar jouw account. Daar vragen ze meestal wel een klein bedrag voor. Je kan influencers zelf benaderen via Instagram messaging of gebruik maken van online marktplaatsen als Hulc, Linkpizza of Join.marketing.

Tip 10: Geef populaire posts een advertentieboost

Als je een zakelijk Instagram account hebt, kun je op 2 manieren adverteren, namelijk via het Facebook Advertentiebeheer of rechtstreeks vanuit de Instagram App. Natuurlijk is het veel leuker om zelf met originele posts nieuwe volgers te krijgen, maar soms kan een klein beetje adverteren je account net dat zetje in de juiste richting geven. Bijkomend voordeel van het adverteren is bovendien dat je post precies en alleen bij die doelgroep terecht komt waar jij je op richt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koeriersdiensten voor leveringen in België met koeriers uit Hasselt

KoerierDirect is een betrouwbare en efficiënte leveringsdienst die u helpt uw pakketten en documenten snel en veilig te bezorgen. Of het nu gaat om een ​​dringende levering of een reguliere zending, KoerierDirect zorgt ervoor dat uw zending op tijd en in goede staat aankomt. Met hun diensten kunt u genieten van verschillende voordelen, waaronder: Snelle levering: zij zorgen ervoor dat uw zending zo snel mogelijk wordt afgeleverd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vertragingen. Veilige levering: ze behandelen uw pakketten en documenten met de grootste zorg en zorgen ervoor dat ze veilig worden afgeleverd op de juiste bestemming. Flexibele diensten: ze bieden verschillende leveringsopties aan, waaronder dringende leveringen en geplande zendingen.  Ze begrijpen dat elke klant anders is en daarom bieden ze op maat gemaakte oplossingen aan om aan uw behoeften te voldoen. Betaalbare prijzen: ze bieden concurrerende prijzen aan voor hun diensten, zodat u kunt genieten v

Luxueus fitnessen in hartje Hasselt in Belgie

  Luxueus fitnessen in historisch pand in hartje Hasselt Sinds kort is de boutique gym BANKSS op de Havermarkt in Hasselt geopend. De fitness is een ware streling voor het oog met marmeren vloeren, hoge plafonds, een smaakvol interieur, de allernieuwste fitnessapparatuur en groepslessen in de authentieke kluizenzaal. De gym is gelegen in het vroegere Grutman gebouw op de Havermarkt. Het statige pand werd volledig gerenoveerd en ingericht als een luxefitness,  uiteraard met behoud van de authentieke elementen. Voor de liefhebbers van groepslessen is er goed nieuws! Niet alleen kunnen ze deelnemen aan een waaier aan workouts (zoals boxing, yoga, pilates, spinning en total body workouts), ze kunnen bovendien  lessen volgen in de voormalige kluizenzaal!    “Ons motto is dat we starten op het niveau waar gemiddelde fitnessclubs eindigen”. Bij BANKSS kunnen mensen werken aan hun mentale en fysieke gezondheid in een plek met oog voor detail en esthetiek. We vinden het belangrijk dat onze lede

Tijd om jouw tuin op te frissen! Tip: Veerle Nelissen Floral Design

  Tijd om jouw tuin op te frissen! Tip: Veerle Nelissen Floral Design Iedereen moet zich thuis voelen in zijn eigen habitat ! Maar soms weet je even niet wat je met je interieur of je terrasbeplanting aan moet.  Welke plant in welke hoek? Hoog, laag, breed etc.  Wilt u een ‘eyecatcher’ of juist een plant die schittert door niet op te vallen?  Bij deze vragen bied Veerle u de helpende hand.  Na­tuurlijk door advies op maat.  Grote of kleine oplossingen, maakt niks uit, als u zich maar thuis voelt.  Hiervoor wordt samengewerkt met Atelier Vierkant, een Belgisch familiebedrijf  dat handgemaakte duurzame design bloempotten maakt voor zowel binnen als buiten. Voor uw interieur- en terrasbeplanting geef ik ge­specialiseerd advies.  Ook een kantoorin­richting en bedrijfsinrichting zijn pas af met een doordachte interieurbeplanting.  Uit onderzoek blijkt dat door het toepas­sen van planten de arbeidsproductiviteit stijgt  en het ziekteverzuim daalt. Het in stand houden van een goede inte­rieur